fredag 4. oktober 2013

Karemellisert helgekos!

 
Hei!
 
Emil har laget karamelliserte epler til en reportasje, mmmm, for en luksus!

6 epler
500 g sukker
50 ml vann
1,5 dl kremfløte
 
 
 
Vask og tørk eplene.
Ha vann og sukker i en tykkbunnet kjele. Ha en pensel i en liten bolle med varmt vann.
Varm sukkeret på medium varme, mens du rører med en visp, til sukkeret er oppløst.
Slutt å røre og sett opp varmen på platen. For å forhindre at sukkeret krystalliseres, bruk penselen på sidene av kjelen for å fjerne sukkeret som setter seg langs kanten. Skyll penselen i det varme vannet innimellom.
Når sukkeret begynner å bli brunt, beveg pannen slik at sukkeret varmes jevnt. Fortsett å varme sukkeret til det er gyldenbrunt.
Ta kjelen av varmen og pisk forsiktig inn kremfløten, litt av gangen, til karamellen er kremaktig i konsistensen.
Sett kjelen på et gryteunderlag.
Stikk en ispinne i hvert eple, løft eplene etter ispinnen og dypp dem i karamellen.
Plasser eplene på en lett smurt stekeplate eller tallerken.
 
Oppskriften er hetet fra:
 
 
 
 
God Helg!
LadyBurk
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar